2019-12-05 10:39:55• hírek • Bajnai Botond

Katonai összefogás a gyermekotthon lakóiért

Szó szerint vérüket adták a szatmárnémetiben is működő Hivatásos Katonák Ligájának (Liga Militarilor Profesioniști) tagjai a berendi gyermekotthon lakóiért.


A 2010-ben alapított Hivatásos Katonák Ligájának Szatmárnémetiben is működik egy leányszervezete, melynek 60 tagja van. A hivatásos katonákból álló csoport az idei ünnepkehez közeledve úgy döntött, egy karitatív akció által teszik jobbá egy család típusú gyermekotthon lakóinak ünnepét, választásuk a berendi gyermekotthonra esett, ahol mintegy tizenkét 7 és 17 év közötti gyermek él.
 

Az akció véradással kezdődöt, hiszen tudták, a véradásért ételjegyeket kapnak majd, amiből bevásárolhatnak a gyermekek számára.

Közel 30-an vettek részt a véradási akcióban, többen viszont készpénzt vagy ajándékcsomagokat gyűjtöttek a gyermekek számára, így mintegy 3000 lej gyűlt össze a cél teljesítéséhez.

December 4-én, szerdán délután a liga néhány tagja és a gyermekotthon lakói együtt indultak el bevásárolni, a Károlyi út legnagyobb bevásárlóközpontjába.



A gyerekek vágyait sikerült is teljesíteni, hiszen a legtöbben kabátra, pizsamára, és új, meleg zoknikra vágytak, amit természetesen meg is vásároltak számukra a katonák.

De ezzel még nem ért véget a mesés délután, a helyi mozi jóvoltából egy ingyenes filmezésre is volt lehetőség, ami külön nagy élménynek számított, hiszen a gyermekek közül talán senki nem volt még korábban moziban.
 

Végül az egyik, francia gyökerekkel rendelkező étterem is jót akart tenni a fiatalokkal, minek köszönhetően ingyen falatozhattak a gyermekotthon lakói a bevásárlóközpont emeleti részében.

Țuțuras Vasile a liga helyi vezetője szerkesztőségünknek elmondta, ez volt az első ilyen jellegű akciója a katonákból álló egyesületnek, céljuk pedig nem volt más, mint örömet szerezni ezeknek a gyerekeknek, illetve példát állítani más, akár nagyobb szervezetek számára is, megmutatva, hogy mekkora örömet tud okozni az összefogás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: